Niet voor de poes…

Het is 4 uur, midden in de nacht en ik word wakker door het enorm miauwen van een van onze 3 katten. Maar het is een rare miauw, eentje waarvan ik inmiddels weet dat een van de 3 heren ‘iets’ gevangen heeft. Chris was inmiddels ook wakker en de kat met rare miauw geluiden zat al boven voor onze nog dichte slaapkamer deur.

Ik, held 1e klas, vraag mijn lief of hij even kan kijken wat de kat gevangen heeft…Chris doet de deur open en ziet onze rode kater Senna voor de deur zitten met een levende muis in zijn bek. Senna loopt naar de kledingkamer maar Chris probeert hem weg te jagen en ondertussen rent Sen langs Chris de slaapkamer binnen waar ik nog in afwachting lig te wachten op wat komen gaat. Oh shit! hoor ik Chris roepen…. Euhhh schat wat is er? vraag ik… Nou Senna heeft een muis in zijn bek en die muis zit nu onder ons bed! Neeheeeee gil ik! Ben als de dood voor muisjes en ik trek de dekens over me heen en hoor onder me ” piep piep” Chris haal hem weg gil ik… Ja dat lukt niet zegt Chris want hij zit onder het bed! Dikke Senna rent achter de muis aan en de muis rent een hoekje in. Na wat geklungel in de slaapkamer hoor ik de deur dichtgaan en vraag ik heel voorzichtig of de kust weer veilig is. Gelukkig ik kan weer onder de dekens vandaan komen… Senna is met de muis de kamer uit. Een uur later kunnen we de slaap pas weer vatten.

Een paar uur later ga ik toch heel voorzichtig mijn bed uit om te kijken of ik ergens nog een afgekloven muis zie maar het lijkt er op dat Senna een heerlijke midnight snack had!  Never a dull moment with our cats! 😀

2 thoughts on “Niet voor de poes…

  1. Hahazo zat ik vorige week in de tent Siem een fles te geven en liep er steeds een muisje voorbij, een paar dagen later zat ik achter de laptop ook weer in de tent, loopt de muis gewoon over mn voet. Ben dus niet bang voor muizen maar als er een in het donker terwijl je het niet verwacht over je voet loopt schrik je toch wel héél erg;)

Wat wil je kwijt?