Week 43, oktober 2015…

Maandag 19 oktober
IMG_0499
Het is maandag en we hebben herfstvakantie… wat doe je dan? Juist een spelletje ‘Mens Erger Je Niet’ maar door alle kleuren in te zetten werd het een behoorlijk lang potje.

Dinsdag 20 oktober
IMG_0512
Op dinsdag gingen vriendin en ik onze jongens uitlaten in een indoor speelparadijs… Mijn hemel wat een drukte! Ruim 3 uur later waren we gaar maar ook lekker bijgekletst.

Woensdag 21 oktober
IMG_0524
Mauro keek de hele week al uit naar deze dag. Met de trein naar Lego World in Utrecht. Mama wist inmiddels alles van OV-kaarten en reizen met de trein dus daar gingen we!

IMG_0532
“Wat gaat de trein snel hΓ¨ mam, daarom heet hij zeker een Sprinter?” “Zijn we al voorbij het huis van Bram & Matijn?” Mauro kwebbelde honderduit…

IMG_0533
Vanuit de trein liepen we over het station van Utrecht CS naar de Jaarbeurs. Onderweg kwamen we langs de Starbucks en dit pand… hier zat 2 weken geleden het Groene Station van NPO Radio 2.

IMG_0534
Bij de Jaarbeurs werden we welkom geheten door dit Lego-poppetje… en ik weet bijna zeker dat collega Henk van Steeg hiervoor geposeerd heeft.

IMG_0566
Zelf schrok ik me helemaal een hoedje maar Mauro vond het geweldig en wilde meteen met Storm Trooper op de foto… (bedankt Vince voor de uitleg πŸ™‚ )

IMG_0582
Natuurlijk moesten we een selfie maken met dit grappige figuur.

IMG_0605
De kerstman was er ook, daar wilden Lennard en Mauro wel mee op de foto.

IMG_0610
Na een behoorlijk lange dag en heel veel Lego-blokjes verder gingen we weer richting de trein.
Ik kon mijn ogen niet van deze bestrating afhouden, persoonlijk vond ik dit wel hele rare figuurtjes of ligt het weer aan mij? πŸ™‚

IMG_0611
“Mam, zullen we samen naar de Starbucks gaan?” Tuurlijk gaan we dat! Mama wil graag een Latte Macchiato en voor jou doen we een chocolademelk ok? Choco voor Mauro en koffie voor Wendy… Maup vond het gaaf zo’n beker waar zijn naam verkeerd op stond en wilde die het liefste mee naar huis nemen. Dat hebben we maar niet gedaan. Vond ik toch wat vies.

IMG_0612
Moe en voldaan met de trein weer naar Bussum-Zuid waar de nieuwe Lego-aanwinsten nog even moesten wachten want ik had een date bij Do. Maup was kapot en ging lekker met een boekje op de bank hangen.

IMG_0617
Kon Do ondertussen mijn nagels doen. Dit keer ging ik voor een rood/zwarte kleur. Mooi!

Donderdag 22 oktober
IMG_0620
Buiten was het koud en nat… binnen stond de verwarming aan en lagen onze katten daarop heerlijk te luieren. In mijn volgende leven wil ik graag kat worden…

IMG_0623
De vakantie was ook om dingen te doen waar ik anders niet snel tijd voor zou maken, dus hup naar de kapper. Iets te donker en iets te kort maar dat komt vanzelf allemaal goed.

Vrijdag 23 oktober
IMG_0635
Jammer genoeg was de vrijdag niet zo vrolijk. We namen afscheid van Chris zijn oom Stef die een week daarvoor tijdens het tennissen niet lekker werd en in coma raakte. De lieverd heeft het gevecht niet mogen winnen en is overleden. Om zijn leven te eren lieten we witte ballonnen op.
Dag lieve oom Stef, rust zacht. ?

IMG_0648
In de middag ging Mauro met zijn vader aan de slag om een pompoen uit te snijden voor Halloween.
Eerst tekende hij een paar ‘enge’ ogen.

IMG_0651
Daarna maakte hij er een gat in om de pompoen uit te hollen.

IMG_0655
TÑdÑÑÑ! Dit is het resultaat! Mooi Maup!

Zaterdag 24 oktober
IMG_0664
Al tijden wilde ik een vogelhuisje in de tuin. Gezellig vogels voeren en ondertussen kijken hoe onze katten ze opvreten… nee grapje natuurlijk. Eigenhandig in elkaar gezet en het staat nog steeds… nu nog een paar mooie vogeltjes die langs komen.

IMG_0665
Met Mauro op stap is normaal geen probleem. Wel als hij met deze eigen gekozen schoenen de deur uit wil. Mama was er niet echt van gecharmeerd… #FashionstatementvanMauro

IMG_0673
Kijk eens goed naar de kleuren van dit boeket, prachtig toch?

Zondag 25 oktober
IMG_0678
Zon op zondag, onze Mika geniet er met volle teugen van.

IMG_0683
Het huis was aan kant, tijd om iets gezonds te maken. Uit het boek van Rens Kroes maakte ik de ‘Breakfast Cake’.

IMG_0684
Tenminste, dat moest het worden… Bananen, eieren, blauwe bessen, havervlokken etc etc… super gezond!

IMG_0686
Hmmm, niet echt een beauty maar hopelijk smaakt het super! (en ja dat deed het!)

IMG_0698
Deze prachtige lucht op zondagavond, tasjes weer pakken, 10 uurtjes in de schooltas. Vakantie is voorbij. Morgen gaan we weer vol aan de bak! πŸ™‚

24 thoughts on “Week 43, oktober 2015…

  1. Ja dat poppetje lijkt echt wat op Henk van Steeg, mooie kleur nagels deze keer. Die tegeltjes zijn zeker apart van vorm maar niet saai of zo
    Mooie foto,s van jullie katten

Wat wil je kwijt?