Terug naar de kust…

Toen Chris begin januari onder het mes ging, heb ik in het ziekenhuis in een ruk het boek Terug naar de Kust van Saskia Noort uitgelezen. Lezen is totaal niet mijn ding maar dit was een niet al te dik boek en ik had er al veel over gehoord. Mijn lieve Radio 4 collega’s hadden mij dit boek kado gedaan en het was een goede keuze van ze.

Ik zat helemaal in het verhaal, leefde mee met de personages en had echt pijn in mijn buik van de spanning. De film wilde ik niet zien, nog een keer alles meemaken hoefde niet van mij terwijl ik wist dat het een boek was en dat het toch niet echt zou gebeuren. Maar afgelopen zaterdag heb ik dan toch samen met Chris de film gekeken. Wederom met een beetje spanning. Ik was heel benieuwd of alles uit het boek ook direct overgenomen was in de film maar dat viel me een beetje tegen.

Zonder hier alles prijs te geven (voor de mensen die de film nog gaan zien) wil ik wel zeggen dat het boek heftiger is dan de film. Mooie film en zeker de moeite waard om te kijken!

p.s. deze week geven we in de Arbeidsvitaminen op 3fm de DVD weg als weekprijs…

2 thoughts on “Terug naar de kust…

  1. Heb ook eerst het boek gelezen en toen de film, vond de film heel erg tegen vallen, en heb ‘m nog wel gezien in de bios.

Wat wil je kwijt?