Grote bek!

Dat ik een grote mond heb wisten jullie al lang maar het is nu ook echt bewezen! Vorige week moest ik voor controle naar de tandarts. Dit was de 2e maal dat ik daar kwam. De tandarts die mij hielp tijdens mijn eerste bezoek was inmiddels weg maar vond toen dat ik een kroon op een kies moest laten zetten omdat deze elk moment kon afbreken. Ik vond dat niet nodig en ging niet akkoord.

Vorige week dus op controle, andere tandarts (dag ervoor keurig naar de mondhygiëniste geweest) die met een paar seconde klaar was met kijken in mijn mond en dat zonder spiegeltje of haakje… Dat vond ik al zo knap. Haar conclusie: de zwarte vullingen op mijn verstandskiezen waren niet mooi vervangen door witte. Alle 4 mijn verstandskiezen zijn door en dat schijnt best uniek te zijn daar ze ook goed op hun plek zitten. Daar moest een nieuwe afspraak voor komen om ze opnieuw te laten vullen en om te kijken wat eronder zit. Ik had een beetje een rare smaak van deze conclusie. De verstandskiezen heb ik al jaren en nog nooit iemand die hierover gevallen is.

Het bleef me niet lekker zitten en het gevoel van “geldklopperij” bleef maar door mijn hoofd gaan. Het hele verhaal besproken met mijn ouders, die wisten wel een oplossing. Bel eens naar de ACTA in Amsterdam. Dat zijn studenten tandheelkunde in opleiding die met hoogleraren je mond gaan bestuderen en kijken of de conclusie van je tandarts klopt. Aankomende vrijdag is het zover, ik ben benieuwd!

Wat wil je kwijt?