Ik geef verkeersles!

Hilversum, het is dat ik er werk maar anders kwam ik daar nooit meer met de auto. Wat is dit een dramatische stad vol eenrichtingsverkeerswegen, opengebroken wegen en mensen die daardoor de kluts kwijt zijn.

Vanmorgen reed ik op de Insulindelaan richting de watertoren. In de verte zag ik al een gele vrachtwagen met oplegger stilstaan die blijkbaar verkeerd was gereden en gewoon dat hele gevaarte in zijn achteruit gooide. Er zaten een auto of 10 achter die ook braaf mee achteruit gingen totdat er nieuwe auto’s aankwamen. De bestuurder van de vrachtwagen was boos, omdat wij stopten en hij dus niet verder kon.  Typisch gevalletje van een eikel! De man stopte de vrachtwagen, stapte uit en begon de brullen. Toen ik daar een paar tellen later langs mocht rijden heb ik hem gevraagd waar hij mee bezig was. Hij rijdt verkeerd en gooit dat hele grote ding zo op de rijweg in zijn achteruit…mafkees!

Maar goed, 5 tellen verder wil ik links langs de watertoren waar een jongedame op de fiets met oordopjes haar stuur zonder te kijken naar links gooide om over te steken… het stoom van de vrachtwagenchauffeur was nog niet helemaal gezakt en werd opnieuw door deze dame opgestookt! Mijn claxon maakte overuren maar ze hoorde niets vanwege die oordoppen… Toen ik eenmaal naast haar reed deed ik mijn raam open en vroeg haar of ze levensmoe was.. die snapte ze niet. Pas toen ik brulde dat ze beter moest uitkijken en haar hand moet uitseken kwam de boodschap over.

Laat ik nu dan maar niet beginnen over al die brommers/scooters die zonodig als volwaardige bestuurders gezien willen worden maar op de rijbaan echt hele gevaarlijke dingen uithalen waardoor automobilisten met gevaar voor eigen leven moeten uitwijken…

Ik ga verkeersles geven want er zijn mensen die hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen!

Wat wil je kwijt?