16-jarigen met een baantje in de zomer…

Ik heb er een hekel aan! 15-16 jarigen met een zomerbaan, ze kijken sloom uit hun ogen en als je ze iets wil vragen dan kijken ze je aan alsof ze water zien branden. Voorbeeldje… Vanmiddag ging ik naar de Praxis want ik wilde graag een etagère op het balkon om wat plantenpotten op kwijt te kunnen. Ik loop door de Praxis richting de tuinartikelen en kijk wat in het rond maar zie niet wat ik hebben wil. Staat daar zo’n guppie van 15-16 met een Praxis-hemd aan dus ik vraag aan hem “verkopen jullie etagères?” “geen idee maar we verkopen wel tuingieters” (toen kon je me al wegdragen…)

Ok, ok , rustig blijven dacht ik… dus de jongeman ging mij voor naar de plek waar ze óók konden staan. We waren aangekomen bij de spijkers en schroeven, en op de een of andere manier wist ik zeker dat ze daar ook niet zouden staan. Zo langzaam aan begon ik een beetje mopperig te worden. Vroeg nog aan de jongen of hij het zeker wist en dat wist hij dus wat moet je dan? In geen velden of wegen een andere collega te vinden behalve een meisje van ongeveer net zo oud en toen had ik zoiets van stik maar met je etagères, ik wacht wel tot jullie allemaal weer naar school zijn, en dan, sla ik mijn slag!

3 thoughts on “16-jarigen met een baantje in de zomer…

 1. Haha ik zie het al helemaal voor mij….ga eens kijken bij Rebel, is groot tuincentrum hier in Huizen:) xx

 2. God wat had het je toch zwaar!!

  16 jarige hebben namelijk in de zomer zelf ook wel wat beters te doen dan in een praxis staan. Maar goed, je wilt weg, je wilt leuke dingen doen in de zomer en daar moet je geld voor hebben … En hoe kom je daar ook al weer aan ………………. WERKEN!

  Ben nu zelf 18 jaar, maar me nog prima herinneren dat ik 16 was en gewoon van me ouders moest werken om leuke dingen te doen. Ik werkte toen de tijd in een soort gelijke winkel. de ”Makro”. En ook ik had vaak genoeg momenten waarop mensen me vroegen waar een des betrefend product stond en ik het ook vaak genoeg niet kon vinden.

  Wat het dan nog erger maakte was het feit dat een klant achter me aan liep met een lang gezicht. Dus eigenlijk is het nog erger voor ons dan voor jou. Want hoeveel mensen je op zo’n warme zomerdag wel niet tegen komt is onvoorstelbaar!!

  Om dan maar weer terug te komen op het onderwerp he, heel erg jammer en sneu voor je dat etagères niet hebt gekregen!

 3. Hoi Estelle,

  Je hebt helemaal gelijk! Waar het mij om ging in dit verhaaltje is dat de desbetreffende verkoper niet de moeite nam om aan andere collega te vragen hoe of wat! Zelf heb ik het ook moeten leren met vakantie/zaterdagbaantjes in de slagerij van mijn ouders. Je leert niet in 1 dagje hoe een koe in elkaar steekt en wat voor soorten achterhammen er zijn daarvoor moet je veel vragen en dat ontbrak bij de jongeman in de Praxis.

  Groetjes Wendy

Wat wil je kwijt?