Gastschrijver: Rob Hendrikse… Op weg naar Nijmegen deel 8!

De tweede dag van de 4-Daagse in Nijmegen.

Wederwaardigheden van een wandelaar in Nijmegen.

Was de eerste dag een klein beetje anders dan ik gedacht had met al die horden van wandelaars en de onmogelijkheid van door te kunnen lopen, de tweede dag begon met een km of 8 brede wegen die lichtjes naar beneden liepen de stad uit dus anderhalf uur doorstappen totdat wij met zijn allen weer in een soort fuik liepen en het tempo weer danig gedrukt werd. Lichtjes naar beneden lopen is natuurlijk wel lekker maar je moet ook weer omhoog!! Vriend Paul die gisteren aan het einde van de dag flauw was gevallen liet zich weer van zijn macho-kant zien door stoer voorop te lopen dus met hem ging het ook wel weer goed met als met het weer.

’s Nachts hadden we zware regen en onweer in de omgeving maar overdag waren de weergoden met ons. Het werd wel flink warm en broeierig wat lastige schrijnende doorloopplekken veroorzaakte (niet zeuren!) maar wel lastig. Om een uur of tien kwam het aapjeskijkende volk naar buiten om de wandelfenomen al klappend aan te moedigen. Averend was de eerste serieuze plaats onderweg.

Verwelkomd werden wij op een wel heel speciale manier; een verschrikkelijk grote ereboog over de weg met daarop een uitdagend lekker spelende blaaskapel met daaromheen allemaal heupwiegende plaatselijke schonen. Hier ook al veel volk op de weg maar nog niet zoveel als in het aankomende Wijchen waar Paul en ik een klaarzittende harmoniekapel naar volle tevredenheid van de omstanders tot grote hoogten wisten te laten spelen…….. Even verder stond in een fraaie tuin een feestdis opgesteld voor de naar later bleek 11 jarige dochter. Er werd naar ons gewenkt of wij een gebakje wilden en aangezien we toch al een beetje los begonnen te komen hebben wij dat dan ook maar gedaan. We werden als helden behandeld en de vrouw des huizes gaf nog net niet haar portefeuille mee maar al het overige was geen probleem.

Bij gebrek aan tijd kan ik niet veel verder uitvoeren nu maar geloof mij het was een spektakel. Het lopen, ach daar denk je niet eens meer aan. Het bleef schitternd weer en de blaren bleven nog even weg. Vandaag de negen of zevenheuvelenroute we zullen de kuiten extra invetten.

Groeten van Rob

Wat wil je kwijt?