Gastschrijver: Rob Hendrikse…Op weg naar Nijmegen deel 7

De allereerste dag……..

De wekker stond op 5.30 uur en hij ging nog op tijd af ook!
Gisteravond had ik alle wandelspullen al op volgorde gelegd zodat ik het snel bij elkaar kon graaien maar ik was keurig op tijd om mij naar de “Wedren” te begeven. Daar was het een heel spektakel met horden wandelaars die allemaal op hun startsein stonden te wachten maar de organisatie was perfect!!
Met 45.000 wandelaars de Betuwe in maar eerst nog even over de Waalbrug.
Militairen werd verplicht om daar niet op maat te marcheren. Militairen met 15kg bepakking op hun rug in deze hitte bleek dat geen makkelijke opgave. Gaandeweg zag je er heel wat uit hun bateljon wegzakken en soms met ambulances opgehaald worden. Ik verklap hiermee dus eigenlijk al een beetje dat het best wel zwaar werd juist vanwege de grote warmte en het open parcours. Er werd behoorlijk door gelopen maar vanwege de enorme aantallen wandelaars kon je haast nooit je getrainde tempo en stijl van maximaal wandelrendement halen.
In ieder dorpje stond de burgemeester natuurlijk op het bordes van het gemeentehuis te zwaaien geflankeerd door de notabelen en voorzien van de muziek van de plaatselijke harmonieorkesten. Denk niet dat dit de enige muziek was onderweg want welhaast in iedere straat waar je doorheenliep stond wel een disco installatie te lellen of een accordeonorkestje of de blokfluitclub of een draaiorgel of clubjes met saxofoons of….bedenk het maar.
Swingende heupwiegende families met glazen wijn of pilsflesjes in de hand schreeuwden om het hardst de wandelaars toe.
Kindertjes die snoephartjes uitdeelden, schijfjes komkommer worden aangeboden koffie en thee gratis huisdeuren open voor wie maar naar het toilet wil, wat een gastvrijheid.
Het wandelen ging door al die festiviteiten maar in een matig tempo zoals gezegd en de finish kwam dus laat in zicht.  Geen blaren deze rit maar of dat morgen met de te verwachten regen en onweersbuien ook zo zal zijn valt te betwijfelen het kan heel zwaar worden.
Mijn medewandelaar Paul Schilder is na de finish niet lekker geworden. Warmte volgens de EHBO. Niet leuk maar Paul is een ervaren loper en ik verwacht dat hij morgen weer aan destart zal staan
Hoe het ons zal vergaan?  Morgen doen wij weer verslag bij leven en welzijn!

Verder wil ik iedereen bedanken voor de geweldige mailtjes en reacties, leuk om te lezen en een enorme steun!

Rob d’wandelaar oftewel SuperRob!

Wat wil je kwijt?