Gastschrijver: Rob Hendrikse…Op weg naar Nijmegen deel 6

Nog 1 dag!

Wederwaardigheden van een 4-Daagse loper.

Vanmorgen door Hannah en Annabel uitgezwaaid bij het station en de treinreis is begonnen. Overal kom je toch weer bekenden tegen. De zon maakt in de lucht van die prachtige zilverenranden om de wolken die in de net weer eens leeg geregende hemel zijn kracht aan het tonen is.
Wisselvallig dat zal het worden.
In de trein overal om mij heen wandelaars met grote en minder grote koffers. Zelf heb ik met afstand de allergrootste, koffer dan, van allemaal waardoor de deskundigen duidelijk kunnen zien dat ik op mijn leeftijd nog maar een groentje ben. Kom je het station uit staat er al meteen een blaaskapel te spelen. Het lijkt wel carnaval en je wordt meegedragen in de menigte de stad in.

Een bloemetje kopen voor mijn gastheren is even niet zo makkelijk want je wilt voor hun gulheid toch een knap bloemetje geven, ja toch? Dan maar even geen bloemetje en maar zonder een struik naar hun toe.
Roland staat bij de deur op mij te wachten en laat vol trots hun mooie herenhuis zien. De heren hebben stijl!
Ik laat de volle koffer bij hem achter want ik moet mij gaan melden op de ” Wedren” .

Daar krijg ik mijn startbewijs met barcode zodat we morgenochtend vroeg snel door de controle kunnen.
Op de wedren is alles behoorlijk snel geregeld en ook daar is het een geweldige mensenmassa je moet maar denken dat het Ajax-stadion aan het leeglopen is. Hier geen enkele bekende, ja Wolter Kroes staat te blèren. Wat opvalt is dat er zo verschrikkelijk veel rampetampmuziek om je heen is hier terwijl naar mijn idee de mensen om mij heen toch bijna allemaal 45+ zijn.
Voor een uurtje sluit ik mij aan bij een groepje Brabanders die gaandeweg vertellen dat zij iedere dag zo een vijf minuten voor sluiting van de controle binnen willen zijn en onderweg gewend zijn om een flink aantal cafés aan te doen !!
Ik ga opweg om het bloemetje te regelen en dat lukt voortreffelijk bij “Potsierlijk”. Ik laat het meteen maar bezorgen dan ben ik daar vanaf.

Vanavond ben ik te eten uitgenodigd bij Edwin en Roland en ik heb mij voorgenomen geen alcohol te drinken want morgenochtend voor zessen moet ik eruit en gaat het beginnen!!!

Rob

Wat wil je kwijt?