Gastschrijver Rob Hendrikse…Op weg naar Nijmegen deel 5

Nog 2 dagen…………..

Wederwaardigheden van een aanstaand 4-Daagse loper…

Eerlijk gezegd ben ik de laatste week best wel een beetje nerveus. Liep ik de laatste maanden elke dag wel een klein of veel groter stuk, deze week heb ik op aanraden van de deskundigen helemaal geen meter extra gelopen. Je moet uitgerust aan de start komen heet dat……

Afgelopen maandag ben ik met mijn vrouw een kijkje gaan nemen in het grote Nijmegen, eens kijken hoe het er allemaal uitziet, de afstanden en waar ik kom te zitten.

Nu moet gezegd worden dat ik het verschrikkelijk getroffen heb met mijn verblijf adres.
Wanneer je al die verhalen om je heen hoort over wat voor toeren men moet uithalen om onderdak te krijgen en hoe ver weg dat vaak is dan heeft Onze Lieve Heer het wel heel erg goed met mij voor gehad.

Je gaat eens nadenken wie je kent zo in de buurt van Nijmegen en al fantaserend kom je bij een goeie vriend die daar huisarts is.
Huisartsen hebben altijd een goede image en ik dacht laten we het mobieltje maar eens pakken en vragen of hij niet ergens een oud dametje kent die aan een nette relatie van de huisarts voor een paar dagen een kamertje wil verhuren.
Hé Rob, wat leuk joh, kom bij ons was zijn reactie!! Nog even wat overleg met zijn vriend en voilá een prachtig onderkomen in een statig herenhuis was geregeldbij Roland en Edwin op nog geen 150 meter, ja je leest het goed, 150 meter van start en finish.

Ons bezoekje aan Nijmegen liet blijken dat de stad er toen al zin in had, wat een drukte.
De 4-Daagsefeesten schijnen heel wat bijzonders te zijn als je dat zo allemaal leest maar voorlopig heb ik mij voorgenomen om bloedserieus eerst maar eens even te proberen die eerste dagen door te komen en dat gaat met een behoorlijke sloot bier in het lijf vast een stuk moeilijker dus geen drank, vroeg naar bed en géén seks voor de wedstrijd…….
De weerberichten worden welhaast elk uur in de gaten gehouden maar zoals het er nu uitziet kan er heel wat regen naar beneden komen en de temperaturen zijn redelijk hoog, dat wordt dus zweten met een nat en schurend lichaam met behoorlijke kans op blaren in de vochtige schoenen of zou ik te nerveus zijn.

Voor mijn ogen doemen weer al die wandelaars op in de stromende regen…. beelden van een paar jaar geleden op TV.
Nieuw is dat de familie je de hele dag kan volgen via GSM-signalen zo kunnen ze altijd zien waar je loopt op het parcours.

Nou, morgen stap ik op de trein naar de 4-Daagse stad om mijn startbewijs op te halen op de Wedren en mij te installeren bij Roland en Edwin.

Het Grote Gebeuren kan beginnen. Ik ruil de eenzame voorbereidingen in tegen een feestend en juichend spektakel waar ik niet in af wil gaan!!

Rob

One thought on “Gastschrijver Rob Hendrikse…Op weg naar Nijmegen deel 5

Wat wil je kwijt?