Gastschrijver: Rob Hendrikse, Opweg naar Nijmegen…deel 3

Nog 11 dagen

Dagboek van een aanstaand 4-daagse loper…

Het is nu vrijdag 10 juli  rond 12 uur in de middag.

Over twee weken ben ik, hopelijk, in de buurt van de VIA GLADIOLA het eindpunt van die Nijmeegse 4-Daagse die mij nu al zo een maand of 3-4 bezig houdt. Zal ik wel genoeg ingelopen hebben?  30 km is veel maar ook weer niet zó veel.

Eerst heb ik al dat lopen opgebouwd met rondjes van zo een 5 km in het begin dat is zo een klein uurtje werk en daar ontwaren zich dan ook de bekende beginnerspijntjes.

Vervolgens maar eens 10 km proberen en dan, heel ontdeugend, dat hele eind naar Het Bluk heen en weer, toch alweer gauw zo een 18 km en als ultimo brutaal een keer Lage Vuursche heen en weer…… 30 km.

Het begint erop te lijken maar wat mij opvalt is dat er in lopen zo verschrikkelijk veel tijd inzitten. Na zo een 30 km loop ben je het in het begin wel spuugzat alles begint zeer te doen vooral onderin je rug waar heel veel spieren samenkomen verkrampt het bij mij steeds, ik ben eigenlijk ook wel gruwelijk stijf, en dan achterin je kuiten en boven je knieën om van je voeten zelf maar niet te spreken. Hier komen de echte kwaaltjes dus tevoorschijn maar ja doorlopen moet je want anders wordt het nooit iets.

Door veel hele nare familieomstandigheden is er steeds te weinig tijd geweest om een paar keer achterelkaar te lopen en dat moet toch ook eens gebeuren. Ik vind dat je extra conditie moet hebben dus 30 km is eigenlijk niet genoeg je moet daarvoor ook 40 kunnen lopen!!

Eergisteren was er in de middag wat tijd over en is er zo een 20 km gelopen, gisteren ben ik zelfs tot een kleine 40 km gegaan ’s Morgens om 7 uur vertrekken om voor de derde keer een rondje om het Gooimeer te gaan. Een saaie route haast alleen maar op asfalt en dat gaat pijn doen want ideale wandelbodem is verende vlakke bosgrond die je onderweg natuurlijk haast niet tegenkomt.

Het is wel mooi hoor al dat wandelen je ziet verschrikkelijk veel om je heen waar je normaal gesproken aan voorbijraced.

Vanmiddag ga ik nog maar een paar van die speciale sokken zonder naad kopen want een paar of 5 moet je toch wel meenemen denk ik. Ook handig is zo een klein inklapbaar parapluutje dat kan dan mooi wanneer het niet nodig is aan je bidongordeltje hangen.

(WORDT VERVOLGD)

Wat wil je kwijt?