Gastschrijver: Rob Hendrikse, Opweg naar Nijmegen…deel 2

Nog 13 dagen

Dagboek van een aanstaand 4-daagse loper

Om een beetje goed aan de start te kunnen verschijnen moeten er een flink aantal oefenkilometers afgelegd worden want de spieren moeten gaan wennen aan de langdurige inspanningen die er gevraagd gaan worden.
In het begin viel dat niet mee. Ik moet zeggen dat ik mezelf expres niet te veel wil laten beïnvloeden door mensen van buitenaf en dus meer zelf wil meemaken, ondervinden en uitvinden. Ik kan mij herinneren dat de eerste rondjes in de buurt, rondjes van zo een km of 5,  telkens veel pijn gaven in mijn scheenbenen en aan mijn voeten.

Ik mijn wandelschoenen losser aanrijgen…andere, extra zooltjes om te dempen erin.. waardoor de schoen eigenlijk ook weer te nauw ging worden en zelfs mijn grote tenen behoorlijk blauw werden van het opgesloten zitten,  meerdere paren sokken, dikke sokken, dunne sokken , een dunne onder een dikke, allemaal naadloos natuurlijk werd ook geprobeerd.
Ik had maat 46-48  meegenomen maar ook maat 44-46 nam ik mee voor onderweg en verwisselde die om maar het ideale gevoel te kunnen krijgen, want blaren en ongemakken dat moest in de 4-daagse niet meer mogelijk zijn.

De blokkerende pijn in de schenen zou een beginnende peesontstekingen kunnen zijn werd er ook gezegd, rusten betekent dat eigenlijk, maar een oude rot in het wandelvak vertelde mij dat het net zo goed te maken zou kunnen hebben met een tè voortvarende stijl van beginnen met lopen.
Start nu eens heel rustig met wandelen doe dat gerust een kwartiertje of langer  en voer dat heel voorzichtigjes op en ja hoor de scheenbeenpijnen werden behoorlijk veel minder.

Maar toch……die schoenen zaten eigenlijk ook niet zo heel erg soepel en ik kreeg het advies om eens naar het merk New Balance uit te kijken een revolutionaire schoen met veel mogelijk heden.
Nu blijkt er op de Landstraat in Bussum een nieuwe winkel van Runnersworld geopend te zijn en het geluk wilde dat er die zaterdag juist weer een superdeskundige zou langs komen om met allerlei geavanceerde apparatuur precies te kunnen aangeven welke schoen voor mij geschikt was.
Het bleek dat ik op behoorlijk brede voet leefde, een H-leest,  maar ze hadden wel iets dat daar geschikt voor was.
Wat een service, ik mocht de nieuwe schoenen eerst inlopen om te onderzoeken of ze echt wel goed zaten maar na een tweetal oefenwandelingetjes durfde ik het wel aan New Balance moest mij de 4-Daagse door helpen.

Vandaag, 8 juli, zou ik een van de laatste langere oefenwandelingen maken ( 40 km ).  Maar het goot weer eens van de lucht dus moet ik mij maar beperken tot een kleiner stukje 10-15 km

Tot morgen!

Rob Hendrikse

Wat wil je kwijt?