De Vluchtflat…

Via Facebook zag ik de oproep van Fabiola. Fabiola en ik zaten vroeger bij elkaar op de kleuterschool en we zijn elkaar nooit echt uit het oog verloren. Fab, zo mag ik haar noemen :-), is super een creatief persoon en een schat. Ze heeft het project de Vluchtflat opgestart.

20130807-133802.jpg

In de vluchtflat wonen uitgeprocedeerde asielzoekers, mannen en vrouwen zonder kinderen, die tot oktober in Nederland mogen blijven. Daarna is hun lot onzeker. Deze uitgeprocedeerde asielzoekers hoppen nu zo’n 10 maanden van hot naar her. Het begon bij het Tentenkamp in Osdorp, midden op een plantsoen, dus je snapt dat wilden veel bewoners niet, dus dat was gauw bekeken. Toen kreeg de groep van 120 mensen een leegstaande kerk in Bos en Lommer, de Vluchtkerk, maar wegens slechte hygiëne moesten ze weg en vervolgens zitten ze nu al 3 maanden in de Vluchtflat (oud kantoorpand, zonder douche) achter station Lelylaan in A’dam west. Deze mensen zitten daar zonder bezittingen en kleding.

Nu is mijn vraag, wie heeft er nog oude kleding voor deze mensen liggen?
Kleding is een MUST! Er zitten 40 vrouwen en verder mannen. En ze kunnen alles gebruiken (mits het natuurlijk wel draagbaar is).
Als mensen geen kleding hebben om aan te bieden maar toch iets willen doen dan is misschien een pakketje met daarin bijvoorbeeld: douchegel, handzeep, afwasmiddel, schoonmaakdoekjes, vuilniszakken, tandpasta, tandenborstels echt heel erg welkom!
Fabiola is naar de Action gegaan en heeft daar voor een habbekrats een flinke tas vol gekocht en uitgedeeld aan de bewoners van de Vluchtflat.

Mocht je wat willen aanbieden aan de Vluchtflat? Laat het me weten dan speel ik het door aan Fabiola.
Alvast enorm bedankt!!!

20130807-133952.jpg

7 thoughts on “De Vluchtflat…

Wat wil je kwijt?