T-Mobile, om te janken!!!

Geacht heer/mevrouw,

In de week van 12 januari jl. heb ik telefonisch contact gehad met uw klantenservice om meer informatie te krijgen over de door uw bedrijf aangeboden iPhone. Deze telefoon is voor mijn werk heel handig. Ik werk namelijk voor een van de grootste mediabedrijven van Nederland. Nadat ik die week contact heb gehad met *** van de klantenservice ben ik op maandag 19 januari jl. naar de MacHouse in Hilversum gegaan om daar mijn nieuwe zakelijke telefoon te kopen, de iPhone met een abonnement van T-Mobile.

Nadat ik me eigen gemaakt had met de telefoon kwam ik er achter dat ik pas alle gemiste oproepen, mailtjes en sms’jes binnenkreeg op het moment dat ik naar huis ging. Dat is raar, de telefoon heeft geen dekking op mijn werk, en laat ik de telefoon daar nu voor gekocht hebben. Meteen maar even contact gezocht met T-Mobile omdat ik daar niet blij mee ben, wat heb ik anders aan deze telefoon? Ene ***  kreeg ik aan de lijn die me kon doorverbinden met de afdeling dekking. Daar sprak ik met ***. Hij bevestigde dat in het pand waar ik werk de dekking nihil is en dat ik mijn contract kon beëindigen omdat ik binnen 8 dagen reageerde. Ik zou mijn SIM terug moeten sturen en daarmee was de kous af. Via *** kreeg ik weer iemand aan de lijn (***) die dat met mij zou afhandelen. *** vertelde mij dat ik ook de telefoon zou moeten terug sturen of akkoord zou moeten gaan met het betalen van de helft van de abonnementskosten. Dat was weer een ander verhaal dan dat *** mij vertelde. Toen ik haar vroeg hierover contact op te nemen met ***, zou ik teruggebeld worden.

Inmiddels was het woensdag en werd ik teruggebeld door ***, ook zij wist niets van wat *** en *** hadden aangeboden en moest dit ook verder uitzoeken. Weer een heel ander verhaal, weer een ander persoon aan de lijn. Nadat ik vrijdag nog steeds door niemand was teruggebeld en ik redelijk boos begon te raken heb ik wederom met T-Mobile gebeld. De dame die ik deze keer aan de lijn had was ***. Zij zou wederom contact zoeken met *** maar deze geeft geen reactie aan de mailtjes met verzoek tot terugbellen. *** kon mij wel vertellen dat volgens zijn rooster hij gewoon aan het werk moest zijn. Met *** de afspraak gemaakt dat zij mij maandag zou terugbellen, dit heeft zij ook gedaan maar kon niets bevestigen van de eerdere afspraken die gemaakt zijn en kon mij alleen de retourprocedure aanbieden.

Daar ga ik niet mee akkoord!

Voor mijn werk kan ik min of meer niet onder dit toestel uit, u als T-Mobile biedt dit toestel in Nederland aan, maar het werkt niet naar behoren. Als ik daar contact over opneem wordt mij aangeboden dat ik ALLEEN de SIM kan terugsturen, de volgende zegt dat ik 50% korting kan krijgen op mijn abonnement en vervolgens kan niemand dit terugvinden of bevestigen. Via Google is terug te vinden dat T-Mobile wel degelijk aanbiedingen doet aan haar klanten om 50% abonnementskosten aan te bieden, waarom niet bij mij? U blij, ik blij, even goede vrienden!

Ik ben zelfs bereid om een afkoopbedrag voor de telefoon te betalen want wat moet u verder met een gebruikte iPhone en ik zit geen 7 dagen per week op mijn werk dus buiten kantoor kan ik er wel mee werken. Ondertussen betaal ik wel voor iets dat niet naar behoren werkt!

——————————————————————————————

En dan nu probleem 2 met T-Mobile:

3 weken geleden heb ik daar een sim-unlock code aangevraagd, dit zou mijn 70 euro kosten en ongeveer 10 tot 15 werkdagen duren. Die periode heb ik regelmatig gebeld om te vragen wat de status was. Nee mevrouw tot op heden is de code bij ons nog niet binnen. Zojuist, na ruim 15 werkdagen, weer gebeld. De dame kon zien dat de hele code nooit is aangevraagd! Ik begon weer redelijk pissig te worden! Wat was dit nu weer!? Via internet had ik een telefoonnummer gevonden waar je direct je je telefoon kon laten unlocken, ik bellen… bleek dit ook T-Mobile te zijn!!! De dames en heren binnen dat bedrijf weten amper wat ze kunnen bieden!! De meneer in kwestie zei dat nergens genoteerd stond dat het mij 70 euro zou kosten, maar 90… hup daar gingen we weer…. ik word er zo moe van! Morgen kan ik terugbellen en kan hij binnen een paar tellen mijn telefoon unlocken, tenminste dat zegt hij..laten we het hopen! Maar ik wil iedereen waarschuwen voor dit bedrijf want als je er zelf niet bovenop zit nemen ze een loopje met je! Iemand ook dit soort ervaringen met T-Mobile?

Wat wil je kwijt?