Wat is Pasen?

Wat is Pasen? Iedereen weet er wel iets van maar het hele verhaal dat weet eigenlijk niemand. Vandaar deze blog, leren we er allemaal iets van! 🙂

Met Pasen vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan. Hij stierf op Goede Vrijdag aan het kruis en in de bijbel staat dat hij drie dagen later uit zijn graf is opgestaan. Pasen valt steeds op een andere datum. Pasen valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Dat kan de ene keer in maart zijn en de andere keer in april.
Voordat het Pasen is, is er eerst een ‘goede week’. Hierin wordt het lijden en het sterven van Jezus overdacht. Deze week begint altijd op Palmzondag. Dit is de zondag voor Pasen.

vrolijkpasen

Na Palmzondag krijgen we Witte Donderdag. Op deze dag at Jezus voor het laatst met zijn vrienden. Dit wordt ook wel het laatste avondmaal genoemd. De vrijdag voor Pasen heet Goede Vrijdag. Op deze dag is Jezus doodgegaan. Ze hebben hem met spijkers aan het kruis geslagen. Maar waarom heet deze dag Goede Vrijdag? Op deze dag heeft Jezus zijn leven gegeven. De laatste dag voor Pasen is zaterdag. Deze dag wordt Stille Zaterdag genoemd. Op deze zaterdag denken we aan Jezus die nu in het graf ligt, een uitgeholde grot met een grote zware steen ervoor.

Neem deze wijze les in je op, volgende keer overhoor ik jullie. 🙂 Fijne paasdagen!

8 thoughts on “Wat is Pasen?

Wat wil je kwijt?