Time flies…

De dagen vliegen voorbij en eigelijk is er niet veel te melden. Maar 1 ding wil ik graag met je delen want ik ben nogal blij, of best wel trots eigenlijk. Afgelopen zomer ging het vanaf de eerste vakantiedag niet goed met me. Ik werd overvallen door paniekaanvallen, angst, hyperventilatie, onrust en nog meer van dat soort zaken. Een beginnende burn out… heel erg balen! Wat gebeurde er met me? Gevoelens die ik niet kon plaatsen, geluiden die ik niet kon aanhoren, bang zijn voor mensen en drukke plaatsen, slapeloze nachten, benauwdheid, allemaal zaken waar ik nooit last van had en die daar zomaar waren. Dagen heb ik zitten huilen want ik stelde op dat moment zoveel mensen teleur en dat was nou net het punt… ik moest aan mezelf gaan denken, rust nemen en zorgen weer de oude te worden. Het lukte! Na een periode thuis zitten heel langzaam weer aan het werk gegaan om zo toch niet vervreemd te raken met mijn werk en collega’s en om zo niet een totale angst te creëren om terug te keren. Een goede en directe aanpak van mijn werkgever, de dagelijkse wandelingen met mijn vader en de juiste instelling van mezelf resulteerde afgelopen woensdag dat ik geslaagd was voor de cursus ‘Hoe kom je terug na een burn out’. De Shrink was trots op me.

happy

Trots ben ik op mezelf! Ik was er klaar mee! Had ook echt een ‘jippie’ gevoel na mijn laatste gesprek. Het speciaal aangeschafte notitieboek zal zeker blijven, de wandelingen zal ik ook zeker blijven maken, meer tijd voor mezelf is gekomen en ik zal vaker nee zeggen… dit uit pure zelfbescherming. I’m back and it feels great! 🙂

41 thoughts on “Time flies…

  1. En nu die thermostaat in jezelf wat beter in de gaten houden. Te lang te hoog maakt ziek. Volg je eigen kompas en vertrouw er op. Een levenlang gelukkig dat is best haalbaar ! Veel geluk toegewenst !

Wat wil je kwijt?