Stuk verdriet…

Sinds een paar maanden heb ik problemen met mijn auto. Mijn fijne Golf doet niets anders dan sputteren en inhouden tijdens het rijden, cruise-control of niet. Irritant! Natuurlijk zijn we met dit probleem bij de garage geweest maar om dit euvel te verhelpen, dat is nog niet zo makkelijk.

Zo is het volgende aan mijn auto gedaan:

  • bougies vervangen
  • bobines vervangen
  • diverse keren uitgelezen (geen storing)
  • turbo vervangen
  • diverse flesjes motorreiniging toegevoegd
  • remblokken vervangen

En zo kan ik nog wel even doorgaan. In totaal heeft me dit duizenden euro’s gekost maar de klacht is er nog steeds! Toen ik 2 weken geleden mijn auto wederom ging ophalen bij de garage vertelde men mij dat ze niet konden vinden wat er aan de hand was maar dat de auto aanzienlijk beter reed. Na 5 minuten onderweg naar huis te zijn gereden en ik gek werd van het sputteren en inhouden ben ik terug gegaan naar de dealer. Ik nodigde de monteur uit om naast mij plaats te nemen om hem zelf te laten voelen wat ik bedoelde. En eerlijk is eerlijk hij heeft de klacht waargenomen maar vertelde mij echt niet te weten wat het zou kunnen zijn. Doe nog maar een flesje motorreiniging er in was zijn oplossing… Grrrrrrr….
Wegsturen zonder oplossing, daar kan ik niet zo goed tegen dus heb ik de beste firma maar een klacht gestuurd. En ook hier komt het verrassende antwoord, probeert u nog maar een motorreiniging en u moet afwegen of dit relatief kleine probleem op zal wegen tegen de hoge kosten die wij moeten maken als de auto helemaal uit elkaar moet…. dat helpt dus niet…
Het bedrijf is 2 klanten kwijt want echt serieus ingaan op een probleem is blijkbaar niet van deze tijd. Ze zullen het bij AVENU zeker heel erg druk hebben en van hun klanten afwillen.

Nu richt ik mij op de mannen en vrouwen die verstand hebben van auto’s, die misschien dit probleem bij een Golf V TSI herkennen, mij een suggestie of tip kunnen geven want ik zit met mijn handen in het haar en word gek van een auto die slecht rijdt. Alle tips zijn welkom! Bedankt alvast!

11 thoughts on “Stuk verdriet…

  1. Vervelend. Had met een (veel) oudere auto een soortgelijk probleem. De schuldige (labdasonde) kwam aan het licht tijdens een 4-gasmeting voor de APK. Hij was toen al zes keer bekeken in verschillende garages. Nieuwere auto’s gooien ze meteen aan de computer om de diagnose te krijgen. Dat biedt niet altijd soelaas dus wellicht kun je eens een kleinere (vak)garage proberen?

Wat wil je kwijt?