Poken…

Misschien had je al in de gaten dat ik gek ben op nieuwe snufjes, veel kaas heb ik er niet van gegeten maar ik wil het wel zien en proberen. Nu heb ik een Poken.

Een poken is een klein apparaatje waarmee men digitale contactgegevens kan uitwisselen. In de poken kan men de adressen opslaan van de eigen profielpagina’s op sociale netwerekn als Hyves, Facebook en LinkedIn. Daarnaast kan de poken ook contactgegevens als telefoonnummer en emailadres bevatten. Als men zijn poken dan tegen die van een ander houdt, worden de gegevens radiografisch uitgewisseld. Door middel van een USB-aansluitingΒ en een bijbehorend computerprogramma kan men de eigen gegevens in de poken invoeren en de ontvangen gegevens op de computer opslaan. Vervolgens zijn deze gegevens beschikbaar als contacten in de gebruikte sociale netwerken. Het gebruik van pokens is vergelijkbaar met het uitwisselen visitekaartjes.

Handig hè? Op de website www.doyoupoken.com zie je hoe het werkt.

4 thoughts on “Poken…

  1. Leuk he, blijkbaar wordt dit de hype van 2009. Ik moet het nog zien, maar je bent er nu in ieder geval vroeg bij πŸ™‚

  2. Wat leuk.. ik ken wel poken of hyves :-S ik hou wel van die dingetjes en ze zien er cute uit πŸ˜€

Wat wil je kwijt?