ThuisApotheek…

Mocht je interesse hebben om je in te schrijven bij de ThuisApotheek, lees dan eerst even dit blogje…

De afgelopen weken zag ik regelmatig een commercial op TV voorbij komen van de ThuisApotheek. Medicijnen (herhaalrecepten) die natuurlijk met goedkeuring van je eigen huisarts naar je worden opgestuurd. Dat leek me super handig! Zelf woon ik niet in dezelfde plaats waar mijn huisarts gevestigd is en kom daar niet vaak in de buurt dus dit leek voor mij de ideale oplossing. Ik stuurde de ThuisApotheek een mail dat ik interesse in hun diensten had en binnen no time kreeg ik een mail retour dat ik gebeld zou worden voor een korte intake. Een paar dagen later ging mijn telefoon en een dame vroeg of het mij uitkwam om even wat gegevens door te lopen.  Het gesprek verliep wat stroef omdat ik vond dat de dame te persoonlijke vragen vroeg over mijn medicijngebruik, maar aan de andere kant dacht ik dat ze dit wel moest vragen om zo alles goed in te kunnen schatten, we hebben het uiteindelijk wel over medicijnen niet over snoepjes…

de ThuisApotheek...

Na 10 minuten was het gesprek klaar en zou ik een bevestigingsmail krijgen waarin de inschrijving voor akkoord stond. Tot zover alles prima! Tot gisteren, de telefoon ging, het was de doktersassistente met de vraag of ik mij had ingeschrijven voor de ThuisApotheek. Ja, zei ik omdat het voor mij wat reistijd scheelt. Dat kon de assistente wel begrijpen maar ze wilde mij wel 2 punten voorhouden.

  1. Weet je wel dat je maar bij 1 apotheek ingeschreven mag staan?
  2. De ThuisApotheek kan geen spoedmedicatie leveren (dus als je acuut iets nodig hebt dan kunnen zij niets voor je betekenen, niet handig dus)

Oei, daar schrok ik wel een beetje van. Niemand van de ThuisApotheek die mij dat heeft verteld en deze info was ook nergens te vinden in de informatie die ik had.  Ik bedankte de assistente voor haar advies en mailde meteen de ThuisApotheek dat ik mij per direct wilde laten uitschrijven want persoonlijk vind ik dat er teveel risico’s aan vast zitten. Misschien voor jou niet maar een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Wat wil je kwijt?