Dag 11: Broers en zussen…

Als het je allemaal officieΓ«ll bekijkt dan heb ik maar 1 zus, Evelyn, en zij is bijna 5 jaar ouder. Eef en ik lijken qua uiterlijk en stem enorm op elkaar, soms wel een tikkeltje eng. Vaak wordt Eef ook jonger geschat en daar moet ik dan hard om lachen, Eef ook omdat haar hele dag dan weer goed is! πŸ˜‰ Vroeger was het leeftijdsverschil lastiger dan dat het nu is. Omdat onze ouders vaak aan het werk waren moest zij met haar kleine rottige zusje op stap. Altijd aan het handje van grote zus mee naar de manege of mee als zij met haar vriendinnen op stap ging. Ze heeft me vaak vervloekt! 2 dingen zijn me altijd bijgebleven die ik als kleine zus moest ondergaan. Op een dag zat een van mijn tanden los en Eef wist wel iets waardoor die tand er snel uit zou gaan. Een touwtje vastmaken aan de tand en de andere aan de deurklink en dan hard de deur open trekken… Het werkte! Maar ondergetekende huilde als een mager speenvarken! πŸ˜‰

Moeder met dochters...

Een mooi aandenken heb ik ook aan haar, op een dag gingen we van de manege terug naar huis. Ik moest fietsen en Eef zat bij mij achterop de fiets. Een paddenstoel van de ANWB maakte een einde aan dit leuke fietstochtje, ik knalde met scheenbeen en al tegen dat ding en mijn hele been lag open. Dat was de laatste keer dat ik me voor het karretje liet spannen.. hahah!!! πŸ™‚ Nu we beide volwassen en moeder zijn is de band anders geworden. Soms zijn we het totaal niet eens maar echt zonder elkaar kunnen we ook niet. De familieband is hecht en we komen geregeld bij elkaar over de vloer. Ze is getrouwd met Olivier en heeft 2 schatten van kindjes, Annabel en Lennard.

Eef en een huilende Wen in Volendammerkostuum

Ik begon al met dat ik officieΓ«l maar een zus heb, maar er is nog iemand in mijn leven die ik als een echte zus beschouw en dat is Merel. Merel is vanaf kleins af aan heel vaak bij ons geweest en ik beschouwde haar als mijn kleine zusje. Alles wat Evelyn bij mij uitspookte kon ik dan weer mooi bij Merel uithalen. πŸ™‚ Puistjes knijpen, plagen met vriendjes en met trots vertel ik jullie dat ik Merel geleerd heb wie het hardst kan …. boeren! πŸ™‚ Merel is biologisch gezien mijn nichtje maar zo zie ik haar dus totaal niet!

Merel met Annabel...

9 thoughts on “Dag 11: Broers en zussen…

Wat wil je kwijt?